A fotóért köszönet Jordanka Enchevanak! |
Tészta:
250 g olvasztott vaj, 350 g cukor, 2 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 kávéskanál vanília esszencia, 450 g liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, ½ kávéskanál sütőpor, ½ kávéskanál só, 450 g tejföl
Máz:
250 g olvasztott vaj, 1 kávéskanál vanília esszencia, 600 g porcukor, 2 evőkanál tej
Dekoráció:
csokiszirup, 30db mályvacukor (vagy habcukor, marshmallows) félbevágva, rózsaszín cukor (vagy egyéb díszítő cukorka, pl. dr. Oetker), Smarties vagy M&M’s cukorka
Melegítsd elő a sütőt 180 C-ra. Vedd elő a muffinsütő tálcád és helyezz papírformákat minden lyukba.
Egy nagy tálban keverd össze a vajat és a cukrot, majd add hozzá egyesével a tojásokat, a citromhéjat és a vanília esszenciát. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és sót, majd add hozzá a vajas-cukros masszához a tejföllel együtt (a végén sűrű masszát kapsz).
Töltsd meg a papírformákat ¾-ig, majd süsd az előmelegített sütőben 25-30 percig vagy amíg a tűpróba “negatí
A fülek elkészítéséhez vágd félbe a mályvacukrokat, helyezd egy sima felületre (vágott felükkel lefelé), kenj egy pici mázat mindegyikre és szórd be a rózsaszín díszítővel. Ha a sütik teljesen kihűltek, kend be öket egyenletesen a mázzal, majd óvatosan helyezd a füleket a helyükre. A csokiszirup és a Smarties vagy M&M’s (és egy habzsák vagy üres injekciós tű) segítségével készítsd el a nyuszipofát és kész is vagy!
A süti elkészítésébe nyugodtan bevonhatod az aprónépséget is, imádni fogják!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése