péntek

Húsvéti különkiadás: Locsolóknak ajánljuk!

NYUSZIS MINI-SÜTIK HABCUKORRAL
A fotóért köszönet Jordanka Enchevanak!
Hozzávalók 30 darabhoz:
Tészta:
250 g olvasztott vaj,  350 g cukor,  2 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 kávéskanál vanília esszencia,  450 g liszt,  1 kávéskanál szódabikarbóna,  ½ kávéskanál sütőpor,  ½ kávéskanál só,  450 g tejföl

Máz:
250 g olvasztott vaj,  1 kávéskanál vanília esszencia, 600 g porcukor,  2 evőkanál tej

Dekoráció:
csokiszirup,  30db mályvacukor (vagy habcukor, marshmallows) félbevágva,  rózsaszín cukor (vagy egyéb díszítő cukorka, pl. dr. Oetker), Smarties vagy M&M’s cukorka

Melegítsd elő a sütőt 180 C-ra. Vedd elő a muffinsütő tálcád és helyezz papírformákat minden lyukba.
Egy nagy tálban keverd össze a vajat és a cukrot, majd add hozzá egyesével a tojásokat, a citromhéjat és a vanília esszenciát. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és sót, majd add hozzá a vajas-cukros masszához a tejföllel együtt (a végén sűrű masszát kapsz).
Töltsd meg a papírformákat ¾-ig, majd süsd az előmelegített sütőben 25-30 percig vagy amíg a tűpróba “negatí
v” nem lesz (kezdők kedvéért: akkor jó, ha már nem tapad rá a tészta a bele szúrt grillező tűre). Mikor elkészülnek, hagyd őket teljesen kihűlni. Amíg a muffinok sülnek, egy nagyobb tálban egy habverővel vegyítsd össze a mázhoz való vajat és porcukrot, add hozzá a tejet, és keverd, amíg lágy és habos nem lesz.
A fülek elkészítéséhez vágd félbe a mályvacukrokat, helyezd egy sima felületre (vágott felükkel lefelé), kenj egy pici mázat mindegyikre és szórd be a rózsaszín díszítővel. Ha a sütik teljesen kihűltek, kend be öket egyenletesen a mázzal, majd óvatosan helyezd a füleket a helyükre. A csokiszirup és a Smarties vagy M&M’s (és egy habzsák vagy üres injekciós tű) segítségével készítsd el a nyuszipofát és kész is vagy!

A süti elkészítésébe nyugodtan bevonhatod az aprónépséget is, imádni fogják!

Nincsenek megjegyzések: