Óriási kedvenc! Ez a recept a 2009-es Tradewinds Cruise Club menüjén szerepelt, akiknek én is dolgoztam a tobago-i bázisukon 2010-ben egy 50 lábas katamaránon mint szakács-first mate. Ez a vitorlásklub híres az ötcsillagos színvonalú kiszolgálásról, és minden évben változtatnak a menün, amit minden szakácsnak tökéletesen el kell sajátítania. Ez a recept viszont akkora sikert aratott, hogy a vendégek minden évben követelték hogy újra és újra szerepeljen a menüben. És mint tudjuk, többség dönt...:)
Hozzávalók (8 személyre):
- 4 csirkemell, megfőzve, felkockázva
- 4 zellerszár feldarabolva
- 4-5 szál újhagyma, szárral együtt apróra vágva
- ½ kg szőlő, a szemek leválasztva a szárról és félbevágva
- 1 doboz konzerv articsóka vagy pálmarügy
- Salátalevelek, megmosva és csíkokra vágva
Öntet:
- 250 ml majonéz
- 1 dobozos tejföl vagy 2 kisebb doboz natúr joghurt
- 250 ml mango chutney
- 1 evőkanál curry por
Tálald a csirkesalátát egy lapos tányéron, alul a csikokra vágott salátalevelek, és erre rétegesen a többi
összetevő, végül középre egy kis halomba helyezd el a csirkemell kockákat. Az öntetet külön tálkában
szolgáld fel és friss kenyeret (francia baguettet) kinálj mellé.
Igazi őszi saláta, mert a hozzávalók szezonon kívül nehezen beszerezhetőek és/vagy drágák. A kék csíkos gazdaságos bevásárlóközpont zöldségespultjában nemhogy nem volt articsóka, de a dolgozók azt állították, hogy életükben először hallják ezt a szót... A pálmarüggyel már meg sem próbálkoztam. Örültem, hogy mangót kaptunk, akármilyen éretlen is volt! Hosszas keresgélés után végül a sarki zöldségesnél kaptunk egy lilás színű articsókát, igaz, elég öregecske példány volt, de 300 forintot azért rászántunk. A saláta elkészítése levesben főtt csirkemellből tényleg gyors, és közben megfőzhető hozzá a chutney is. Érdekes, egzotikus íze van, de finom, és a gyümölcsök miatt a gyerekek is szerették. A férjem viszont nem volt hajlandó megkóstolni, azt mondta, ő marad a körömpörköltnél. :-(
Oldalak
- Isten hozott a fedélzeten!
- Karib-tenger kalózai
- Karnevál
- Túl az Óperencián
- Hawaii
- Karácsony szigetek
- Penrhyn atoll
- Francia Polinézia
- Ünnepi menük
- Bora Bora
- Tahaa – a „vanília sziget”
- Moorea – a sárga hüllő
- Huahine – A „Botanikus kert” sziget
- Úton Tonga felé
- A varázslatos Tongai királyság
- Minerva zátony, víz alatti Jurassic Park
- Új-Zéland
- AUCKLAND – A vitorlák városa
- Körutazás a Hobbitok Földjén 1.
- Úton a kenguruk földjére
- Great Barrier sziget
- Körutazás a Hobbitok Földjén 2.
- Raiatea szigete
szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Otthon nincs konzerv articsoka meg palma?
www.culinaris.hu
Megjegyzés küldése