hétfő

Csicseriborsó saláta (chickpea)

Ez a saláta olyan színes, mint az egyenlítő melletti falvak.
A csicseriborsó itt alapélelmiszernek számít, mert nagyon tápláló és sokoldalúan használható (salátába, krémnek, levesbetétnek, liszt helyett stb.)









Hozzávalók:
- 2 konzerv csicseriborsó
- ¼ bögre oliva olaj
- 1 hagyma (lehetőleg lila a szín kedvéért)
- 3 db paradicsom
- 1 piros szinű tv paprika
- 5 db újhagyma (a zöld szín kedvéért)
- 1 csomag petrezselyem apróra vágva
- 2-3 evőkanál friss mentalevél, apróra vágva
 Öntet:
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál viz
- ¼ bögre oliva olaj
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- ½ kiskanál őrölt római kömény
- só, bors

A konzervek levét gondosan öntsd le (én mindig átöblitem vizzel hogy csökkentsem a “konzervizt”). A hagymát vágd apróra, a paradicsomokkal együtt. A paprikát és az újhagymákat vágd hosszú vékony csíkokra és az egészet vegyítsd össze egy salátástálban. Az öntethez valókat öntsd egy üres befőttesüvegbe, zárd rá a tetejét és rázd pár percig, amíg krémes állagú nem lesz, majd locsold a salátára.

TIPP: Ez a saláta remek kiegészítője a Roti nevű ételnek (receptet lásd ott), illetve a maradék akár másnap is elfogyasztható!






Szóval ez nagyon megosztotta a családot: aki szereti a csicseriborsót , annak nagyon ízlett. A csicseriborsó egyébként meglepő módon megterem(ne) itthon is, mégis elég magas áron kell beszerezni egy-egy jobban felszerelt delikát vagy bioboltból. A száraz csicseriborsót érdemes beáztatni előtte való este, és kuktában megfőzni (durván fél óra). Az öntet viszont olyan eszméletlen finom, krémes állagú, hogy a sültcsirke maradék feldolgozásához is ajánlom: a húst felkockázom, összekeverem egy salátamix-el és nyakon öntöm ezzel az öntettel. mmmmmmmmmm





Nincsenek megjegyzések: