A csicseriborsó itt alapélelmiszernek számít, mert nagyon tápláló és sokoldalúan használható (salátába, krémnek, levesbetétnek, liszt helyett stb.)
Hozzávalók:
- 2 konzerv csicseriborsó
- ¼ bögre oliva olaj
- 1 hagyma (lehetőleg lila a szín kedvéért)
- 3 db paradicsom
- 1 piros szinű tv paprika
- 5 db újhagyma (a zöld szín kedvéért)
- 1 csomag petrezselyem apróra vágva
- 2-3 evőkanál friss mentalevél, apróra vágva
Öntet:
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál viz
- ¼ bögre oliva olaj
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- ½ kiskanál őrölt római kömény
- só, bors
A konzervek levét gondosan öntsd le (én mindig átöblitem vizzel hogy csökkentsem a “konzervizt”). A hagymát vágd apróra, a paradicsomokkal együtt. A paprikát és az újhagymákat vágd hosszú vékony csíkokra és az egészet vegyítsd össze egy salátástálban. Az öntethez valókat öntsd egy üres befőttesüvegbe, zárd rá a tetejét és rázd pár percig, amíg krémes állagú nem lesz, majd locsold a salátára.
TIPP: Ez a saláta remek kiegészítője a Roti nevű ételnek (receptet lásd ott), illetve a maradék akár másnap is elfogyasztható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése