Bárányborda majonézes fekete olajbogyóval és zöld mártással
Ismét bárány! Kihasználva a lehetőséget hogy olyan országról írunk, ahol (a hal mellett) a bárány a fő fogás, íme egy újabb recept! Az ízek kavalkádja áll össze egyetlen bonyolult egésszé a szánkban, ahogy a majonézes olajbogyó és zöld mártás kiegészíti a közepesen (vagy ízlés szerint teljesen) megsütött bordát.Lassan közeleg a jó idő, ideje grillezni! Magában remek parti-csemege, de körettel főételként is felszolgálható.
Hozzávalók:
Keverjük össze és tálalásig tartsuk a hűtőben.
Zöld mártás: - 1 zöldpaprika, magoktól megszabadítva és apróra vágva
- 3 db apróra vágott zöldhagyma
- 3 db apróra vágott fokhagyma gerezd
- 2 evőkanál apróra vágott kapribogyó
- 2 db apróra vágott csemegeuborka
- 3 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem
- 1 evőkanálnyi apróra vágott mentalevél
- 1 evőkanál apróra vágott bazsalikom levél
- 2 evőkanál apróra vágott tárkony
- 1 citrom héja, reszelve
- 2 evőkanál citromlé
- 120 ml oliva olaj
- 1 kiskanál őrölt bors
A fentieket keverjük össze egy tálban és fél napra tegyük a hűtőbe, időnként kevergessük meg, hogy az ízek jobban összeálljanak. A maradék behűtve akár egy hétig is eláll.
Bárány: - személyenként kb 4 pici bordaszelet sóval-borssal
Elkészítés:
Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőfokra. A bárányszeleteket fújjuk be olajsprével (vagy kenegessük meg oliva olajjal) és picit sózzuk/borsozzuk meg. Süssük meg ízlés szerint közepesre vagy teljesen átsütve és kb. tíz percig hagyjuk letakarva állni. Tálaláshoz tegyünk egy kiskanálnyi majonézt és egy evőkanálnyi zöld mártást a szeletekre.
Tipp: Az igazán ízletes bárány titkát anyukámtól tanultam – sütés előtt egy nappal áztassuk be kb. 2 dl vörösborba...Továbbadni ér!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése