Oldalak
- Isten hozott a fedélzeten!
- Karib-tenger kalózai
- Karnevál
- Túl az Óperencián
- Hawaii
- Karácsony szigetek
- Penrhyn atoll
- Francia Polinézia
- Ünnepi menük
- Bora Bora
- Tahaa – a „vanília sziget”
- Moorea – a sárga hüllő
- Huahine – A „Botanikus kert” sziget
- Úton Tonga felé
- A varázslatos Tongai királyság
- Minerva zátony, víz alatti Jurassic Park
- Új-Zéland
- AUCKLAND – A vitorlák városa
- Körutazás a Hobbitok Földjén 1.
- Úton a kenguruk földjére
- Great Barrier sziget
- Körutazás a Hobbitok Földjén 2.
- Raiatea szigete
kedd
Homár ravioli vaníliaöntettel (húsmentes étel)
Hozzávalók 4-6 személyre
3 kisebb homár húsa egészen apróra vágva
30 dkg csiperke gomba, megpucolva, apróra vágva
4 kiskanál vaj
1 újhagyma apróra vágva
90 ml tejföl
2 kiskanál snidling (ha épp nincs kéznél jó az újhagyma zöld része is)
Só
Fehérbors
Beszerzési tippek a homárhoz:
1. http://www.voroshomar.hu/index.php/hu/szenvedelyunk-a-tenger/amit-a-rakokrol-tudni-kell-menu
2. http://www.rozmar.hu/webset32.cgi?&L=335&O=5&X=HU&M=310000&WSID=507896454&A=HU&FM=400003&TM=410009&S=19&B=2&TA=12
Lustáknak kész homárral töltött tészta, csak a szószt kell megfőzni:
http://www.olaszbolt.hu/detailproduct.php?productid=526985&PHPSESSID=982051de8f4e5c8dfeca80034e7833f4
Töltelék készítése:
Vegyük a gombát és egy nagyobb serpenyőben vajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az újhagymát és a
tejfölt és gyorsan forraljuk fel. Ízesitsük sóval és borssal, majd adjuk hozzá a snidlinget és a homárt, majd alacsony lángon kevergetés mellett főzzük tovább kb 5 percig. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Ravioli tészta házilag (elkészítése igazán nem bonyolult, de ha nem akarunk a tésztával “bajlódni”
használhatunk mélyfagyasztott tésztát is)
- 1 tojás
- ½ kiskanál só
- 1 bögre tejföl
- 2 evőkanál víz
Egy közepes edénybe öntsük össze a lisztet és a sót, majd adjuk hozzá a felvert tojást és keverjük jól
össze, szükség esetén adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet. Belisztezett gyúródeszkán gyúrjuk a tésztát kb. 3-4 percig, majd nyújtsuk ki kb 13 cm hosszúságúra a raviolihoz (akinek van tésztagyúró gépe, hajrá!) és késsel vágjuk fel nagyobb csíkokra.
Egy csík tészta lesz a ravioli alja, egy másik csík pedig a teteje (amit egy nedves konyharuhával takarjunk le amig nem használjuk, nehogy kiszáradjon). Mindegyik kocka közepére helyezzünk kb fél-egy evőkanálnyi tölteléket, úgy hogy bőven hagyjunk rá a szélekre, majd ha ezzel megvagyunk, helyezzünk egy tészta-csíkot a tetejükre, ügyelve arra, hogy a két csík fedje egymást. Ujjainkkal nyomkodjuk ki a töltelék mellé szorult levegőbuborékokat, mert főzés közben szétesik tőlük a ravioli! Egy villával nyomkodjuk össze a ravioli kockák széleit, majd forró sós vizben főzzük meg őket.
Vigyázat! Mindössze pár perc alatt elkészülnek (ha feljöttek a víz tetejére, már meg is főttek) Tésztaszűrőben szűrjük le majd öntsük rá a vaníliás vajmárást és már tálalhatjuk is!
Vaníliás vajmártás
2 kiskanál vaj
5 újhagyma apróra vágva
3 kiskanál fehérbor
17 dkg vaj kockákra vágva
1 vanília rúd, hosszában kettévágva
Só
Fehérbors
Olvasszuk fel a vajat egy kisebb lábosban, és pároljuk az újhagymát amíg megpuhul. Adjuk hozzá a
fehérbort (a maradékot felhasználhatjuk a tálalásnál, vagy akár főzés közben is elszopogathatjuk) és
főzzük tovább amig a mennyisége kb. 2 evőkanálnyira csökken. Vegyük le a lángot közepesre, majd adjunk néhány kockányi vajat az öntethez, és a lábast levéve a tűzről heves kevergetés mellett dolgozzuk meg a vajat amíg krémszerű nem lesz. Ezzel a tűzről le - tűzre fel módszerrel dolgozzuk össze az összes vajkockát, majd ízesitsük sóval-borssal. Fogjuk a kettévágott vanilia rudat és kaparjuk bele a belsejét a szószba, majd egy apró lyukú szűrőn szűrjük át az egészet, egy villa segítségével préselve át a puhára főtt vanília es újhagyma darabkákat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése