szerda

Vaniliás-kókuszos királyrák


Hozzávalók 4 személyre:

- 3 evőkanál olaj

- ½ kg királyrák, megpucolva
(fagyasztott is lehet*)

- 1 vanilia rúd

- 125 ml rum

- 250 ml kókusztej

- 2 evőkanál kókuszreszelék

- 250 ml főzőtejszin

- só/bors izlés szerint

Melegítsd fel az olajat egy seprenyőben, add hozzá a rákdarabkákat és süsd őket készre (kb. 5-8perc). Ha elkészültek, tedd őket félre egy tányérra. Vágd félbe a vanília rudat és kapard ki a magokat, bele a seprenyőbe. Önts hozzá a rumot és tedd bele a vanília rudakat is, majd forrald fel,  és főzd, amíg a rum nagy része elpárolog. Ekkor add hozzá a kókusztejet, reszeléket és a főzőtejszínt. Vedd le a gázt alacsony hőfokra és főzd amíg a szósz besűrűsödik és a mennyisége kb. a felére csökken. Vedd ki a vanília rudat és add a szószhoz a rákokat, forrald fel és ízesitsd sóval/borssal. Tálalhatod rizzsel vagy akár párolt spenóttal is.

*Királyrák beszerzési tipp: http://www.culinaris.hu/item/young-s-atlantic-fott-tisztitott-kiralyrak-180g

Nincsenek megjegyzések: