Hozzávalók 4 személyre:
- 3 evőkanál olaj
- ½ kg királyrák, megpucolva
(fagyasztott is lehet*)
- 1 vanilia rúd
- 125 ml rum
- 250 ml kókusztej
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 250 ml főzőtejszin
- só/bors izlés szerint
Melegítsd fel az olajat egy seprenyőben, add hozzá a rákdarabkákat és süsd őket készre (kb. 5-8perc). Ha elkészültek, tedd őket félre egy tányérra. Vágd félbe a vanília rudat és kapard ki a magokat, bele a seprenyőbe. Önts hozzá a rumot és tedd bele a vanília rudakat is, majd forrald fel, és főzd, amíg a rum nagy része elpárolog. Ekkor add hozzá a kókusztejet, reszeléket és a főzőtejszínt. Vedd le a gázt alacsony hőfokra és főzd amíg a szósz besűrűsödik és a mennyisége kb. a felére csökken. Vedd ki a vanília rudat és add a szószhoz a rákokat, forrald fel és ízesitsd sóval/borssal. Tálalhatod rizzsel vagy akár párolt spenóttal is.
*Királyrák beszerzési tipp: http://www.culinaris.hu/item/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése