csütörtök

Hal hal és hal - Jerk módon!

Újabb, az átkelés alatt tökéletesre csiszolt hal recepttel szeretnénk megörvendeztetni Titeket! Virágvasárnapi ebédre tökéletes választás...
Végy egy tengeri halat, bármilyen megfelel ami a horogra- ó pardon, a bevásárló kosárba - akad. Bármilyen fehér húsú tengeri hal jó.
Pácold be jó alaposan Jerk fűszerkeverékkel (ilyet magyaroszágon is lehet kapni fűszerboltban vagy webáruházban, de alább saját készítésű fűszerkeveréket is találhatsz!) A jerk fűszerezés a karib szigetvilág jellegzetes íze, halak, szárnyasok és négylábúak húsának ízesítésére szolgál, alapját csilipaprika, kakukkfű, hagyma, és egyéb kissé édes fűszerek képzik. Az indiánok eredetileg a húson fúrt kis lukakba rejtették a fűszert (innen ered a neve) majd tüzet raktak felette és a parázs alatt sült készre, ettől a kész étel enyhén füstös ízt kapott.
Tehát most, a tavasz kezdetén a jó időre való tekintettel pucold le a tavaly eltett grillsütőt a telken, és indulhat is a sütés!!!!

Jerk fűszerkeverék
Hozzávalók:
1 nagyobb vöröshagyma, apróra vágva
1 jalapeno paprika, kimagozva, apróra vágva
1 kiskanál csipős szósz (receptjét szintén itt megtalálod)
1 kiskanál só
1 kiskanál friss kakukkfű apróra vágva
¼ kiskanál őrölt szerecsendió
¼ kiskanál fahéj

A pác elkészitéséhez tedd a hagymát, jalapeno paprikát, csipős szószt, sót, kakukkfüvet, borsot, fahéjat és a szerecsendiót a turmixgépbe és turmixold össze. Add hozzá a halszeleteket, ügyelve hogy mindehova jusson a pácból és tedd a hűtőbe 6-8 órára. A legegyszerűbb ha előző este elkészíted, így másnapra remekül átveszi a pác ízét. A hűtőből kivéve a feles pácot tedd félre, a halszeleteket grillen süsd meg kb. 4-5 percig oldalanként, amig a közepe épphogy megsült (vigyázz ne süsd túl, mert kiszárad!). Ha grill nem áll rendelkezésre, sütőben is megsüthető, kicsit tovább tart.






1 megjegyzés:

Magda írta...

Jobb volna, ha a halszeleteket nem a turmixban adnád hozzá a fűszerhez. Inkább a fűszerekkel kend be a halszeleteket.