hétfő

Halas pizza a fedélzeten - böjt idejére is ajánlott

Ilyenkor hosszabb utak alkalmával a hűtő tartalmától függően és a horgász szerencse változásaival összhangban elég sokszor kerül hal az étlapra. Mint például a mellékelt képen, ahol épp egy frissen fogott spanyol makréla látható!!!
A hal egyrészt nagyon egészséges (és finom) valamint a világon bárhol beszerezhető, ha nem is épp ilyen frissen. Ráadaásul a tavaszi böjt idején a hal fogyasztása különösen ajánlott....
Ennek a halas pizzának a tésztája is s.k. készül, ezért érdemes időben hozzálátni.

Hozzávalók:
tésztához: 400 g rétesliszt, 2,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor az élesztőhöz, 4 evőkanál olaj, 1 kiskanál só
szósz: 0,5 l tejföl, fél citrom leve és héja, őrölt bors, só, hagyma, kapribogyó (érdemes botmixxerrel összekeverni)

Az élesztőt cukorral a tejben megfuttatom, aztán a többi hozzávalóval elkészítem a tésztát. 20 perc meleg helyen kelesztés után újra át kell gyúrni majd újabb 10 perc után kell kinyújtani és a kizsírozott tepsibe fektetni.
A tetejére a kifilézett halszeleteket és konzerv kukoricát teszek, majd leöntöm a tejfeles szósszal. Nyami!!!

Nincsenek megjegyzések: