Ilyenkor hosszabb utak alkalmával a hűtő tartalmától függően és a horgász szerencse változásaival összhangban elég sokszor kerül hal az étlapra. Mint például a mellékelt képen, ahol épp egy frissen fogott spanyol makréla látható!!!
A hal egyrészt nagyon egészséges (és finom) valamint a világon bárhol beszerezhető, ha nem is épp ilyen frissen. Ráadaásul a tavaszi böjt idején a hal fogyasztása különösen ajánlott....
Ennek a halas pizzának a tésztája is s.k. készül, ezért érdemes időben hozzálátni.
Hozzávalók:
tésztához: 400 g rétesliszt, 2,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor az élesztőhöz, 4 evőkanál olaj, 1 kiskanál só
szósz: 0,5 l tejföl, fél citrom leve és héja, őrölt bors, só, hagyma, kapribogyó (érdemes botmixxerrel összekeverni)
Az élesztőt cukorral a tejben megfuttatom, aztán a többi hozzávalóval elkészítem a tésztát. 20 perc meleg helyen kelesztés után újra át kell gyúrni majd újabb 10 perc után kell kinyújtani és a kizsírozott tepsibe fektetni.
A tetejére a kifilézett halszeleteket és konzerv kukoricát teszek, majd leöntöm a tejfeles szósszal. Nyami!!!
Oldalak
- Isten hozott a fedélzeten!
- Karib-tenger kalózai
- Karnevál
- Túl az Óperencián
- Hawaii
- Karácsony szigetek
- Penrhyn atoll
- Francia Polinézia
- Ünnepi menük
- Bora Bora
- Tahaa – a „vanília sziget”
- Moorea – a sárga hüllő
- Huahine – A „Botanikus kert” sziget
- Úton Tonga felé
- A varázslatos Tongai királyság
- Minerva zátony, víz alatti Jurassic Park
- Új-Zéland
- AUCKLAND – A vitorlák városa
- Körutazás a Hobbitok Földjén 1.
- Úton a kenguruk földjére
- Great Barrier sziget
- Körutazás a Hobbitok Földjén 2.
- Raiatea szigete
hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése