Rumos mazsolás fagyi
12 személyre ha egy személy fél bögrényi adagot eszik
Hozzávalók:
- ½ bögre mazsola
- ½ bögre sötét rum
- 4 tojás
- 1 bögre cukor
- 2 bögre tej
- 2 bögre tejszin
- ½ kiskanál vanilia aroma
Egy kisebb lábosban keverd össze a rumot és a mazsolát majd forrald fel egyszer. Vedd le a tűzről, fedd be a lábost és hagyd magára szobahőmérsékleten egy órát. Ha letelt az idő, szűrd le a mazsolákat, vágd őket apróra és tedd félre. (A maradék rumot megihatod, de ne felejtsd, már nincs benne alkohol...:) Egy nagyobb tálban verd fel a tojásokat - kézi mixerrel a legnagyobb fokozaton kb. 3 percig, illetve habverővel izomerő segitségével amíg testesebb és halványsárga lesz. Fokozatosan adagolva add hozzá a cukrot és keverd amíg feloldódik. Önts a tojást egy nagyobb lábosba, add hozzá a tejet és alacsony hőfokon állandó kevergetés közben főzd amíg besűrűsödik. Vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Ezután keverd bele a tejszínt, vanilia aromát és a mazsolákat. Az egészet fedd le és hagyd teljesen kihűlni. Oszd szét fagyálló dobozkákba ahány személyre csak akarod és a mélyhűtőben fagyaszd minimum 2 órán át. Közben ajánlott megkeverni villával, hogy krémes maradjon!
TIPP: Ha valaki Tobago szigetén jár, feltétlenül keresse fel Charlotteville-ben Nick fagyizóját (a hegyre vezető gyalogösvény lábánál egy szines kis bódé), garantáltan a legfinomabb házi rumos mazsolás fagyi!!!
Egy változat: http://szedermezo.blogspot.com/2010/08/rumos-mazsolas-fagyi.html
Passion Fruit Mousse
(8-12 személyre)
A PASSION FRUITRÓL
Kicsit savanykás, frissitő ízű trópusi gyümölcs. Elvileg Magyarországon ismeretlen, ha sehol sem találod, mangóval is elkészíthető.
Hozzávalók:
- 6 passion fruit gyümölcs húsa, maggal együtt vagy 1-2 mangó húsa
- 1 csésze tejszín
- 1 csésze kókuszkrém (coconut cream,nem kókusztej, azaz milk, mert ez sűrűbb) vagy Coco Lopez kókuszsűritmény
- ¼ csésze lime lé (ha nincs, citromlé is megteszi)
- 1 zacskó zselatin por
Öntsd a tejszínt és a kókuszkrémet a turmixgépbe. Egy kisebb lábosban melegíts össze a zselatint és a lime levet amíg a zselatin feloldódik, majd öntsd ezt is a turmixgépbe és turmixold össze. Keverd bele a passion fruit húsát (ezután már ne turmixold!) és oszd szét a krémet kis tálkákba, majd hűtsd minimum 2 órán át.
Ha mangóból készíted, tedd a mangót is a turmixgépbe a tejszínnel és a kókuszkrémmel és turmixold össze. Melegítsd össze a zselatint a lime lével majd öntsd a turmixgépbe és kb egy percig turmixold.
TIPP: Diszítheted mentalevéllel és egy loccsintásnyi Gran Marnier likőrrel.
Oldalak
- Isten hozott a fedélzeten!
- Karib-tenger kalózai
- Karnevál
- Túl az Óperencián
- Hawaii
- Karácsony szigetek
- Penrhyn atoll
- Francia Polinézia
- Ünnepi menük
- Bora Bora
- Tahaa – a „vanília sziget”
- Moorea – a sárga hüllő
- Huahine – A „Botanikus kert” sziget
- Úton Tonga felé
- A varázslatos Tongai királyság
- Minerva zátony, víz alatti Jurassic Park
- Új-Zéland
- AUCKLAND – A vitorlák városa
- Körutazás a Hobbitok Földjén 1.
- Úton a kenguruk földjére
- Great Barrier sziget
- Körutazás a Hobbitok Földjén 2.
- Raiatea szigete
hétfő
Farsangi fánk helyett- Karibi hideg édességek, fagylaltok karneválra
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése