hétfő

Farsangi fánk helyett- Karibi hideg édességek, fagylaltok karneválra

Rumos mazsolás fagyi       
12 személyre ha egy személy fél bögrényi adagot eszik

Hozzávalók:
- ½ bögre mazsola
- ½ bögre sötét rum
- 4 tojás
- 1 bögre cukor
- 2 bögre tej
- 2 bögre tejszin
- ½ kiskanál vanilia aroma


Egy kisebb lábosban keverd össze a rumot és a mazsolát majd forrald fel egyszer. Vedd le a tűzről, fedd be a lábost és hagyd magára szobahőmérsékleten egy órát. Ha letelt az idő, szűrd le a mazsolákat, vágd őket apróra és tedd félre. (A maradék rumot megihatod, de ne felejtsd, már nincs benne alkohol...:) Egy nagyobb tálban verd fel a tojásokat - kézi mixerrel a legnagyobb fokozaton kb. 3 percig, illetve habverővel izomerő segitségével amíg testesebb és halványsárga lesz. Fokozatosan adagolva add hozzá a cukrot és keverd amíg feloldódik. Önts a tojást egy nagyobb lábosba, add hozzá a tejet és alacsony hőfokon állandó kevergetés közben főzd amíg besűrűsödik. Vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Ezután keverd bele a tejszínt, vanilia aromát és a mazsolákat. Az egészet fedd le és hagyd teljesen kihűlni. Oszd szét fagyálló dobozkákba ahány személyre csak akarod és a mélyhűtőben fagyaszd minimum 2 órán át. Közben ajánlott megkeverni villával, hogy krémes maradjon!
 
TIPP: Ha valaki Tobago szigetén jár, feltétlenül keresse fel Charlotteville-ben Nick fagyizóját (a hegyre vezető gyalogösvény lábánál egy szines kis bódé), garantáltan a legfinomabb házi rumos mazsolás fagyi!!!

Egy változat:  http://szedermezo.blogspot.com/2010/08/rumos-mazsolas-fagyi.html




Passion Fruit Mousse     

(8-12 személyre)


A PASSION FRUITRÓL
Kicsit savanykás, frissitő ízű  trópusi gyümölcs. Elvileg Magyarországon ismeretlen, ha sehol sem találod, mangóval is elkészíthető.


Hozzávalók:
- 6 passion fruit gyümölcs húsa, maggal együtt vagy 1-2 mangó húsa
- 1 csésze tejszín
- 1 csésze kókuszkrém (coconut cream,nem kókusztej, azaz  milk, mert ez sűrűbb) vagy Coco Lopez kókuszsűritmény
- ¼ csésze lime lé (ha nincs, citromlé is megteszi)
- 1 zacskó zselatin por

Öntsd a tejszínt és a kókuszkrémet a turmixgépbe. Egy kisebb lábosban melegíts össze a zselatint és a lime levet amíg a zselatin feloldódik, majd öntsd ezt is a turmixgépbe és turmixold össze. Keverd bele a passion fruit húsát (ezután már ne turmixold!) és oszd szét a krémet kis tálkákba, majd hűtsd minimum 2 órán át.
Ha mangóból készíted, tedd a mangót is a turmixgépbe a tejszínnel és a kókuszkrémmel és turmixold össze. Melegítsd össze a zselatint a lime lével majd öntsd a turmixgépbe és kb egy percig turmixold.

TIPP: Diszítheted mentalevéllel és egy loccsintásnyi Gran Marnier likőrrel.

Nincsenek megjegyzések: