Hozzávalók 8 személyre:
- 50 ml citromlé
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 kiskanál szárított oregánó
- 500g báránycomb, kockákra vágva
- 250g haloumi sajt
(beszerzés pl. itt: http://www.csemege.net/?p=p_22&sName=halloumi)
- 2-3 darab citrom, félbevágva
Egy kisebb tálban keverjük össze a citromlevet, fokhagymát és az oregánót. Adjuk hozzá a kockára vágott bárányt és rázzuk össze. Fedjük be a tálat és tegyük a hűtőbe minimum két órára. Időnként kevergessük meg hogy a pác mindenhol érje a bárányt.
Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőfokra. A bárány és sajt kockákat váltogatva húzzuk fel bambusznyársakra, majd fújjuk be olajspray-vel, nehogy leragadjon. Süssük kb. 8-10 percig miközben néha megkenegetjük a páccal, félidőnél fordítsuk meg a nyársakat. Szükség esetén süssük kicsit tovább (vigyázat, a bárány hamar kiszárad!), amíg a sajt picit megbarnul.
Én még aszalt szilvát is használtam a nyársakhoz, remekül illik az ízvilágba! Köretként édesburgonya-chipset csináltam, nagyon finom volt!
TIPP: Használat előtt áztassuk vízbe a bambusznyársakat kb. 10-15 percig. Ez megelőzi, hogy a hús sütés közben belülről kiszáradjon.
Oldalak
- Isten hozott a fedélzeten!
- Karib-tenger kalózai
- Karnevál
- Túl az Óperencián
- Hawaii
- Karácsony szigetek
- Penrhyn atoll
- Francia Polinézia
- Ünnepi menük
- Bora Bora
- Tahaa – a „vanília sziget”
- Moorea – a sárga hüllő
- Huahine – A „Botanikus kert” sziget
- Úton Tonga felé
- A varázslatos Tongai királyság
- Minerva zátony, víz alatti Jurassic Park
- Új-Zéland
- AUCKLAND – A vitorlák városa
- Körutazás a Hobbitok Földjén 1.
- Úton a kenguruk földjére
- Great Barrier sziget
- Körutazás a Hobbitok Földjén 2.
- Raiatea szigete
szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése