szombat

Bárány és Haloumi-sajt kebab

Hozzávalók 8 személyre:

- 50 ml citromlé
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 kiskanál szárított oregánó
- 500g báránycomb, kockákra vágva
- 250g haloumi sajt
(beszerzés pl. itt: http://www.csemege.net/?p=p_22&sName=halloumi)
- 2-3 darab citrom, félbevágva

Egy kisebb tálban keverjük össze a citromlevet, fokhagymát és az oregánót. Adjuk hozzá a kockára vágott bárányt és rázzuk össze. Fedjük be a tálat és tegyük a hűtőbe minimum két órára. Időnként kevergessük meg hogy a pác mindenhol érje a bárányt.
Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőfokra. A bárány és sajt kockákat váltogatva húzzuk fel bambusznyársakra, majd fújjuk be olajspray-vel, nehogy leragadjon. Süssük kb. 8-10 percig miközben néha megkenegetjük a páccal, félidőnél fordítsuk meg a nyársakat. Szükség esetén süssük kicsit tovább (vigyázat, a bárány hamar kiszárad!), amíg a sajt picit megbarnul.
Én még aszalt szilvát is használtam a nyársakhoz, remekül illik az ízvilágba! Köretként édesburgonya-chipset csináltam, nagyon finom volt!

TIPP: Használat előtt áztassuk vízbe a bambusznyársakat kb. 10-15 percig. Ez megelőzi, hogy a hús sütés közben belülről kiszáradjon.

Nincsenek megjegyzések: