Hozzávalók:
- 125 g kockára vágott vaj
- 2/3 bögre barna cukor
- 4 kisebb banán, hosszában kettévágva
- 2 bögre liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál fahéj
- 2 tojás
- 125 ml kókusztej
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kiskanál vanília aroma
- ¾ bögre apróra vágott ananász levével együtt
(konzerv)
- 1 bögre banán-massza (2-3 érett banánt
nyomkodjunk össze egy villával)
- 1/3 bögre barna cukor, extra
- 50 ml sötét rum (és egy felesnyi a szakácsnőnekJ)
- tejszínhab diszítésnek
Melegítsük elő a sütőt 180C-ra. Fújjunk be
olajspray-vel egy 22cm x 12cm sütőformát. Helyezzük a vaj felét és 1/3 bögre
cukrot egy serpenyőbe, majd közepes lángon folytonos keverés közben melegítsük
amíg a keverék össze nem olvad, majd öntsük a sütőformába. Rakjuk bele a
félbevágott banánokat, lapos felükkel lefelé. Egy tálban keverjük össze a
lisztet, szódabikarbónát, fahéjat és 1/3 bögre cukrot, majd óvatosan kevergetve
adjuk hozzá a felvert tojásokat, kókusztejet, olajat, vaníliát,
ananászdarabkákat levével együtt és a banán-masszát. Öntsük a sütőformába a
keveréket és süssük 50-60 percig vagy amig a tészta készre nem sül . Kb. 10
percig hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki egy deszkára és vágjuk szeletekre. A
megmaradt vajat, extra cukrot és rumot folyamatos kevergetés közben közepes
lángon olvasszuk össze, majd öntözzük meg a szeleteket a szirup 1/3-ával. A
maradékot öntsük egy kis szószos tálba és a tejszínhabbal együtt tálaljuk a
torta mellé.
TIPP: Ha túl sok banán van otthon és már kezdenek
“mászni”, meghámozva sokáig tarthatod őket a mélyhűtődben is! Így akármikor is
használhatod banánkenyér, banános palacsinta, banánturmix vagy akár e torta
elkészítéséhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése