kedd

Banános kókuszos torta (süti)

Hozzávalók:

- 125 g kockára vágott vaj
- 2/3 bögre barna cukor
- 4 kisebb banán, hosszában kettévágva
- 2 bögre liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál fahéj
- 2 tojás
- 125 ml kókusztej
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kiskanál vanília aroma
- ¾ bögre apróra vágott ananász levével együtt (konzerv)
- 1 bögre banán-massza (2-3 érett banánt nyomkodjunk össze egy villával)
- 1/3 bögre barna cukor, extra
- 50 ml sötét rum (és egy felesnyi a szakácsnőnekJ)
- tejszínhab diszítésnek

Melegítsük elő a sütőt 180C-ra. Fújjunk be olajspray-vel egy 22cm x 12cm sütőformát. Helyezzük a vaj felét és 1/3 bögre cukrot egy serpenyőbe, majd közepes lángon folytonos keverés közben melegítsük amíg a keverék össze nem olvad, majd öntsük a sütőformába. Rakjuk bele a félbevágott banánokat, lapos felükkel lefelé. Egy tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat és 1/3 bögre cukrot, majd óvatosan kevergetve adjuk hozzá a felvert tojásokat, kókusztejet, olajat, vaníliát, ananászdarabkákat levével együtt és a banán-masszát. Öntsük a sütőformába a keveréket és süssük 50-60 percig vagy amig a tészta készre nem sül . Kb. 10 percig hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki egy deszkára és vágjuk szeletekre. A megmaradt vajat, extra cukrot és rumot folyamatos kevergetés közben közepes lángon olvasszuk össze, majd öntözzük meg a szeleteket a szirup 1/3-ával. A maradékot öntsük egy kis szószos tálba és a tejszínhabbal együtt tálaljuk a torta mellé.


TIPP: Ha túl sok banán van otthon és már kezdenek “mászni”, meghámozva sokáig tarthatod őket a mélyhűtődben is! Így akármikor is használhatod banánkenyér, banános palacsinta, banánturmix vagy akár e torta elkészítéséhez.

Nincsenek megjegyzések: