kedd


Fájó szívvel, de búcsút intünk a Hawaii-szigeteknek.....
... ideje felhúzni a vitorlákat és célba venni a Társaság-szigeteket! Útközben Raiatea felé megállunk Kiribati és Penrhyn szigeteken is, illetve átszeljük az Egyenlítőt, melyet természetesen a tengeri vitorlázás hagyományai szerint megünneplünk majd. :-)

De ne szaladjunk ennyire előre a történetben, búcsúzóul íme néhány Hawaii koktélrecept, elő azokkal a shakerekkel éééés a hangulathoz ajánlott hallgatni való: http://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I

MAHALO NUI LOA, A HUI HOU! – avagy köszönünk mindent, és viszlát!




Lávafolyam

A hangsúly az elkészítési folyamaton van, ha ügyes vagy, az eper/rum keverék adja a kiömő láva-hatást. Ha mégse sikerül, akkor csak találj ki valami más fantázianevet és fogyaszd egészséggel!


Hozzávalók:
- 30 ml fehérrum
- 30 ml Malibu rum
- kb ½ kg eper
- 1 banán
- 60 ml ananászlé (cukormentes)
- 60 ml kókuszkrém
Turmixold össze az epret a kétféle rummal amíg sűrű krémet kapsz és tölts hosszú poharakba. Ezután turmixold össze a banánt, kókuszkrémet és az ananászlevet (előtte öblítsd ki a turmixgépet hogy a színek ne keveredjenek). Ezt a keveréket NAGYON LASSAN öntsd a hosszúkás poharakba, hogy az eperpép felkússzon a pohár oldalán. Díszítsd a pohár szélét eper vagy banándarabokkal!

Royal Mai Tai

Az eredeti Mai Tai receptje, melyet a világhíres Royal Hawaiian Hotel állított össze. Ha a Waikiki tengerparton jársz Oahu szigetén, mindenképp ülj be egy koktélra a hotelbe, messziről megismerni rikítórózsaszín színéről..Ja, és ez az a koktél, ami Elvis Presley egyik Hawaii-on forgatott filmjében is sokszor felbukkan, mint mellékszereplő, na melyikben is?!?

Hozzávalók:
- 30 ml sötét rum
- 30 ml fehér rum
- 30 ml Curacao
- 60 ml narancslé
- 15 ml citromlé
- egy löttyintésnyi grenadine szirup
- egy löttyintésnyi cukorszirup
Keverd össze a hozzávalókat egy nagyobb kancsóban. Vastag falú üvegpoharakba (mint a régi vizespoharak voltak) tegyél tört jeget és öntsd fel a koktéllal. Díszítésként használhatsz ananászt vagy koktélcseresznyét.



KÉK HAWAII


Egy újabb híres koktél egy újabb híres hotel mixerétől.  1957-ben járunk, amikor a Bols felkérésére Herry Yee, a Hilton Hawaiian Village Resort és Spa mixere megalkotta ezt a „hirtelenkék” koktélcsodát. Az egyetlen kikötés csak az volt, hogy a recepthez használnia kellett a cég új likőrjét, a Blue Curacao-t.


Hozzávalók:
- 22,5 ml fehér rum
- 22,5 ml Vodka
- 15 ml Blue Curacao likőr
- ¾ l „light” ananászlé
- 30 ml citromos cukorszirup (gyakran helyettesitik kókuszkrémmel, de Herry nem lenne túl boldog tőle...)
Citromos cukorszirup készítése: keverj össze egy bögre cukrot 250 ml vízzel, amíg teljesen fel nem olvad (használhatsz forró vizet is, csak akkor sokáig kell várnod a koktélodra…) Adj hozzá 1 liter citromlevet és tedd a hűtőbe. Az arányokat tetszés szerint csökkentheted – vagy növelheted.
Öntsd össze a hozzávalókat egy shakerbe és rááááááázd! Fogj egy hosszúkás poharat, töltsd meg félig jégkockával, öntsd rá a koktélt, díszítsd egy ananászszelettel vagy egy cseresznyével, és persze az elmaradhatatlan napernyővel!

Cheers!



Nincsenek megjegyzések: