Khal-bi (koreai borda barbeque)
Íme egy szuperegyszerű finomság a szörfparadicsomból, melyet egy kis eldugott családias koreai vendéglőben izleltem először. A receptet később helyi barátnőmtől, Kimtől kértem el, mert a vendéglőben senki nem beszélt angolul, csak koreaiul...:)
Hozzávalók (4 személyre):
Pác:
- 125 ml szója szósz- ½ kiskanál őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál őrölt gyömbér
- 2 újhagyma apróra vágva
- 1 kiskanál szezám olaj
Tedd az egészet egy befőttesüvegbe, zárd rá a tetejét, és rázd mint Tom Cruise a Koktél cimű filmben. A husit vagdosd be hosszában a csont mentén kb a csont feléig, majd keresztirányban is, hogy a pác jobban beivódjon a húsba. Öntsd rá a páclevet és tedd be a hűtőbe minimum egy órára (legjobb 2-3 óráig pácolni az intenzívebb íz kedvéért). Ezután süsd meg sütőben vagy grillen amíg ízlés szerintire sül. Köretként kinálhatsz édesburgonyát, sült krumplit , rizst vagy akár salátát.
1 megjegyzés:
Nu, ezt ki is próbáljuk :)
Megjegyzés küldése